Subscribe to ThaWilsonBlock Magazine $2.99/mo

WilsonBlock1000 Radio

Video: Moody-FI – Stări

Am plăcerea să vă scriu despre o formație proaspătă în peisajul muzical românesc. Este vorba de trupa Moody-Fi, pe care eu îi privesc ca promotori ai unui hip hop alternativ pentru că îmbină mai multe genuri muzicale. Cel mai bine este prezentat proiectul în descrierea postată pe pagina de Facebook a formației:

Fiecare om are un “mood” al său și dacă ar fi să primim câte o monedă pentru fiecare moment în care auzim asta, noi am prefera ca oamenii să fredoneze o bucată marca Moody-Fi. Stilul abordat de această trupă, rapcore fusion, e un stil relativ străin pieței autohtone și totuși credem că e foarte ușor de ajuns la public pentru că implică o exprimare brută a valului de stări prin care trecem cu toții.

Pentru că am zis “val” și “stări”, două cuvinte cheie pentru formarea band-ului, hai să vă zicem puțin și despre cum am început. Am luat valurile pandemice în piept, așa cum am știut noi mai bine, și pentru că fiecare în parte simțea să dea afară frustrarea acumulată odată cu sistarea evenimentelor, ne-am găsit într-o stare comună și am zis să transformăm asta în ceva ce poate ajunge la un public care să simtă la fel. Influențele din punk, rock, indie, hip-hop, psihedelic sunt cu siguranță cele care ne ajută să punem la cale genul ăsta ce ne definește, iar primele noastre single-uri, “Tu” și “Stări”, credem că vorbesc de la sine.

Suntem 5 băieți la număr, Silviu Ruta la bass, Renan Santos chitară, Edward Ciornea tobe, DJ Gharaa scratch și ultimul la numărătoare, solistul proiectului, Andrei Prelipcean aka Dementu.

Piesa „Stări” despre care vă scriu astăzi reprezintă cel de-al doilea single al formației. Precedenta piesă se intitulează „Tu” și a fost promovată tot printr-un videoclip ce poate fi urmărit aici.

Pentru realizarea acestui videoclip cei de la Moody-Fi au lucrat cu: Răzvan Jijie, Victor Acsani, Eduard Danilovici și Ionuț Sofia. Montajul și colorizarea videoclipului îi aparțin lui Jenă de la Bam Dighidi Bam.

Piesa a fost mixată și masterizată de Andu alături de Fratele Lu Chan, colegul lui Dementu din trupa Brigada Muzicală Contemporană.

Acum că aveți toate datele necesare pentru a înțelege proiectul și piesa vă invit să vizionați videoclipul acesteia.

Via American Music Scene http://www.rssmix.com/

Comments

Archive

Show more